Samsung Pay в България

България не е от държавите, в които Samsung Pay е официално поддържан. Ако имате Samsung телефон или смарт часовник с NFC и искате да правите безконтактни плащания с тях на POS терминали в България и по света тук ще разберете какво ви е нужно.

Телефон. Разбира се марката на телефона трябва да е Samsung. Телефон на друг производител не се поддържат от приложението Samsung Pay. Вашият телефон трябва да разполага с NFC. Флагманите на Samsung – серия S и Note, както и някои от мид-рейндж сериите са снабдени с тази технология.

За да можете да инсталирате Samsung Pay трябва да инсталирате firmware от държава, в която е разрешен. За целта ви е нужна SIM карта (може и неактивна) от тази държава. Слагате тази сим карта и правите хард ресет на телефона. Това ще изтрие всичко от вашия телефон, така че направете си бекъп. Накрая си инсталирате Samsung Pay от Galaxy Store.

Часовник. За да се инсталира Samsung Pay на вашия смарт часовник трябва да се промени региона му. Във форума на XDA можете да прочетете упътване за процедурата.

Карта

За безконтактни плащания с телефон или смарт часовник със Samsung Pay ви трябва карта Curve.

Изтегляте приложението Curve, (от https://curve.page.link/Sykyf с код NVRWPW6D получавате бонус £5). Избирате безплатната Curve Blue или платена Curve Black. Потвърждавате самоличността си и адресът, на който да ви доставят пластиката за около седмица. Добавяте своя българска банкова карта. Потвърждението на картата става с генериране на код с транзакция от около £1, която ще ви бъде възстановена. От банково извлечение или интернет банкиране трябва да видите кода и да го въведете в Curve.

Curve Blue card
Curve Blue

След като получите пластиката на Curve картата и я активирате в приложението, можете да я добавите в Samsung Pay. Не е необходимо да зареждате пари в Curve. Всяка транзакция с Curve използва вашата банкова карта за същата сума.

С вашият Samsung телефон можете да правите безконтактни плащания с Google Pay в България.